Gestoofde aubergines op z’n Quyên’s

Ik had een ander gerecht in gedachten om vandaag te posten, maar dit eenvoudig maar Oh zo lekker Vietnamees gerecht viel zo in de smaak dat het meteen online moest.
Vorige week kreeg ik het kookboek ‘Uit liefde voor Vietnam, koken en reizen met Quyên‘ cadeau. Zij die me een beetje kennen weten dat dit helemaal m’n ding is.
Dit boek en een overvloed aan aubergines in de koelkast, it was meant to be!
IMG_9987_web_2

2 aubergines (in schijfjes)
2 sjalotten (fijngesnipperd)
6 stengels lente-ui (fijngehakt, wit en groen gescheiden)
4 tenen knoflook (geperst)
2 el lichte sojasaus
2 kl sesamolie
2 el plantaardige olie
zeezout
water
witte en zwarte sesamzaadjes (geroosterd)

Bak de knoflook, sjalot en het witte gedeelte van de ui in olie. Voeg de schijfjes aubergine toe.
Overgiet met 200 ml water en dek af. Laat enkele minuten sudderen, roer regelmatig. Voeg indien nodig extra water toe.
Zodra de aubergines zacht en gaar zijn, breng je hen op smaak met sojasaus, zeezout, het groene gedeelte van de lente-ui en sesamolie. Haal meteen van het vuur.
Strooi er wat geroosterde sesamzaadjes over en serveer.

Wij maakten 1/3 meer saus bij dit gerecht.

Recept: Uit liefde voor Vietnam, koken en reizen met Quyên
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

15. July 2015 by Thomas
Categories: aziatisch, reviews / recensies, salades, vegetarisch | 1 comment

One Comment

  1. Oh, schitterend boek ! Ik heb het nog niet (enkel al eens doorbladerd), maar het staat hoog op mijn verlanglijstje. Ik heb de serie gezien op Njam, prachtige beelden van een prachtig land met een zeer lekkere keuken denk ik.

Leave a Reply

Required fields are marked *