Gestoofde kip met limoen
1 hele kip van +/- 1,5 kg
3 limoenen
2 el vissaus
3 stengels citroengras (fijngehakt)
2 sjalotten (gesnipperd)
3 tenen knoflook (fijngehakt)
peper
2 uien (grof gehakt)
4 dl kippenbouillon
3 el arachideolie
Snijd de kip in grove stukken, laat de botten en het karkas aan het vlees zitten.
Maak een marinade van het sap van 2 limoenen, de vissaus, knoflook, sjalot, citroengras en wat peper. Laat de kip drie uur marineren in de koelkast.
Verhit de olie in een braadpan. Braad de stukken kip en de gehakte ui aan. Breng op smaak met peper. Voeg de kippenbouillon en het sap van één limoen toe. Stoof de kip op laag vuur gedurende +/- 1u gaar.
Serveer met wat Thaise rode rijst.
Foto: © Thomas Van de Water