Getoomde vis met citroengras en rode peper
1 schoongemaakte hele vis van 750 g ( snapper, zeebaars, rivierbaars)
1 takje citroengras (fijngehakt)
1,5 el fijngehakte verse gember
1 grote rode peper zonder zaadlijsten (fijngehakt)
1 grote groene peper zonder zaadlijsten (fijngehakt)
3 el vissaus
4 el limoensap
1,5 el kristalsuiker
125 ml kippenbouillon
korianderblaadjes
lente-uitjes (fijngehakt)
Maak aan weerszijden drie diagonale inkepingen in het vlezigste deel van de vis.
Bedek de vis met citroengras en gember en leg hem in een stoompan. Laat de vis 15 min. stomen. Het ‘vlees’ moet makkelijk met de punt van een mes van de graat te halen zijn.
Meng pepers, vissaus, limoensap, suiker en bouillon in een slakom tot de suiker is opgelost. Giet het mengsel op de warme vis en garneer met koriander en lente-uitjes.
Serveer met wat gestoomde rijst.
Fotografie: © Thomas Van de Water