Grote mesheften met chorizo en piquillos

mesheften
look
olijfolie
piquillos de lodosa
chardonnayazijn
chorizo
room
citroensap
peper
zout

Verwarm een grote pan met olijfolie en look, bak kort de mesheften en haal ze uit de pan, de schelp moet open zijn maar het vlees mag niet gaar zijn, houd het vocht bij.
Pureer een handvol “piquillos de lodosa”(houtvuur geroosterde kleine rode paprikasoort, te verkrijgen bij de Spaanse delicatessezaken) met olijfolie en chardonnayazijn, vul een spuitzak met de puree.
Snijd de chorizo in fijne reepjes en zet apart.
Snijd een deel van de chorizo in blokjes en laat samen met olijfolie verwarmen op een laag vuurtje tot de olie de smaak van de chorizo heeft opgenomen.(100gr chorizo op 2dl olijfolie)
Haal het vlees uit de schelpen en snijd het ronde witte gedeelte in schuine plakjes.
Schik in een halve schelp chorizoreepjes en plakjes mesheftenvlees, zet apart.
Kook het sap van de schelpen tot de helft in met room, kruiden met peper, zout en citroensap. Mix de saus met staafmixer tot ze schuimt.
Spuit een paar puntjes van de piquillopuree in de schelp en zet 1 minuut onder een warme grill na besprenkeld te hebben met de chorizo olie.
Schep met een lepel het schuimige deel van de saus over de schelp. Je kan eventueel wat sojalecitine aan de saus toevoegen om het schuimen te vergemakkelijken.

Recept: Toon De Bock & Christof Roothooft
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

07. December 2011 by Thomas
Categories: hapjes, mediterraans, vis & schaaldieren | Tags: , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *