Harira, Marokkaanse soep
Gezinsuitbreiding, overvolle agenda’s, een nieuwe job, een resem nieuwe projecten op til, … In september hebben we spijtig genoeg afscheid moeten nemen van een aantal filet-pur adepten. Sander, Koen, Bart & Dimitri hun schort hangt ondertussen al even aan de wilgen. Tijd dus voor vers bloed. Peter introduceerde Dirk, z’n koksmaat met wie hij vroeger aan huis kookte. Tijdens onze Nuit Africaine scoorde Dirk alvast met deze lekkere harira.
olijfolie
2 uien
1 teen knoflook
500 g lamsvlees
1 el komijn (gemalen)
1 el paprikapoeder
1 el kruidnagel (gemalen)
1 laurierblad
zwarte peper
zeezout
2 el tomatenpuree
1 l bouillon
500 g kikkererwten
800 g tomaten in blokjes uit blik
verse koriander
zwarte olijven
Marokkaans brood
Fruit de ui en knoflook aan. Voeg het lamsvlees toe, bak even aan op hoog vuur. Voeg de kruiden toe. Roer er na een tweetal minuten de tomatenpuree door en laat even garen. Blus met de bouillon. Doe er de tomatenblokjes, kikkererwten en wat verse koriander bij en laat min. 1 uur op laag vuur pruttelen. Werk af met de zwarte olijven en nog wat verse koriander. Serveer met wat Marokkaans brood.
Recept: Dirk Merken