Heldere noedelsoep met scampi, kip en ei


Goed voor 4 personen.

2 eieren
2 l kippenbouillon
2 el soyasaus
3 cm gember in plakjes
2 tenen knoflook ongepeld
2 hete Thaise Chilipepers in stukjes (ontdaan van zaadjes)
2 steranijs
6 kruidnagels
100 g snijbonen, peultjes of sperziebonen (eventueel in stukjes)
1 wortel (in dunne staafjes)
200 g gekookte garnalen
250 g rijstnoedels (gekookt, uitgelekt en in koud water bewaard)
6 radijsjes (in dunne plakjes)
4 lente uitjes (in ringetjes)
2 el geroosterd sesamzaad
4 kippenbouten (gegaard in de bouillon en in kleine stukjes gescheurd)
verse koriander (in stukjes gesneden)

Kook de eieren half zacht. Laat ze schrikken, pel ze en houd ze apart.
Giet de bouillon in een grote pan en voeg de sojasaus, gember, knoflook, chilipepers, steranijs en kruidnagels toe. Breng zachtjes aan de kook, draai het vuur uit en laat 20 min. trekken.
Kook de peultjes/bonen en wortel in 2 min. beetgaar. Laat ze uitlekken en dompel ze onder in koud water.
Zeef de bouillon boven een pan. Zet de pan op middelhoog vuur, voeg de garnalen en kip toe en warm ze mee op.
Laat de rijstnoedels uitlekken en verdeel ze over vier kommen, gevolgd door de bonen, wortel, garnalen en stukjes kip.
Schep de kokendhete bouillon erover en voeg tot slot de radijsjes, lente-uitjes, een half ei per persoon, het sesamzaad en de verse koriander toe.

Recept: gebaseerd op recept Jamie Oliver
Foto: © Thomas Van de Water

 

Print Friendly

09. April 2013 by Thomas
Categories: aziatisch, gevogelte, soepen, vis & schaaldieren | Tags: , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *