Italiaanse ovenschotel met aubergine en courgette

IMG_9966_web

Goed voor 4 tot 6 personen.

+/- 1 liter basic tomatensaus (look, ui, tomaat, basilicum, …)
2 courgettes
2 aubergines
2 el olijfolie
300 g (buffel)mozarella (uitgelekt en in plakjes gesneden)
75 g geraspte Parmezaanse kaas
1 grote hand vol basilicumblaadjes
1 grote hand vol muntblaadjes
peper
zout

Start met het maken van een basic tomatensaus. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgettes en aubergines in de lengte in dunne plakken (+/- 0,5cm dik). Doe de plakken in een vergiet en bestrooi rijkelijk met zout. Laat een half uurtje uitlekken. Spoel de plakken onder stromend water en dep droog. Verhit de grillpan of barbecue. Wrijf de plakken in met wat olijfolie. Gril de plakken langs weerszijden tot ze een mooi kleurtje hebben.  Neem een ovenschaal. Schep er een bodempje tomatensaus in leg er wat plakjes courgette en aubergine op, dan wat plakjes mozarella, basilicum, peper munt. Herhaal dit zoveel als nodig en eindig met wat tomatensaus en de Parmezaanse kaas.
Zet +/- 40 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat nog een tiental minuten rusten alvorens je het gerecht opdient.

Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

11. August 2015 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, mediterraans, ovenschotels, vegetarisch | Tags: , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *