Kort gegrilde kabeljauw met witte asperges en vierge van tomaat
Dit heerlijke recept met kabeljauw vond ik in ‘Sergio thuis‘, het eerste boekje van de Sergio trilogie van de kookboekjes van Sergio Herman die onlangs werden uitgegeven door ‘Minestrone‘, in samenwerking met ‘Het Nieuwsblad‘.
Het kan perfect als voorgerechtje dienen, maar in de rubriek hoofdgerecht hoort het echt niet thuis tenzij je de portie vis maal 4 doet, en de asperges maal 2.
Sergio gebruikt zeebaars, maar indien die niet voorhanden is kan je et vervangen door een andere makkelijk te grillen vis.
Goed voor 4 personen
3 pomodori tomaten (zoete pruimtomaten)
1 sjalotje (fijngesnipperd)
4 el oude balsamicoazijn (witte)
1 dl olijfolie
12 witte asperges
200 g boter
vers kabeljauwhaasje of zeebaars 160 g
1 pakje erwtenscheutjes (optioneel)
Haal het velletje van de tomaten door ze eerst 30 seconden onder te dompelen in kokend water. Haal de pulp eruit en snij in mooie blokjes. Kruid de tomaat en vermeng met de sjalot, balsamicoazijn en olijfolie.
Schil de asperges en kook ze ongeveer 7 minuten in gezouten water met boter (dit is geen must, 200 g boter, de weegschaal lacht me reeds toe) en snij ze in gelijke stukjes.
Snij de vis in stukjes van ongeveer 1 cm dik en gril ze aan één kant in een grillpan, ze moeten lauwwarm en nog half rauw zijn.
Verdeel de vis, asperges en tomaat over de borden. Garneer met de erwtenscheuten, of iets anders lekker groens.
Recept: Sergio Herman
Fotografie: © Thomas Van de Water
mmm!!!
mooie foto, thomas!
Leuk recept (staat trouwens gewoon quasi identiek in de Libelle Lekker van vorige maand, maar dan met tongschar :s ), maar ik heb eigenlijk een kleine opmerking over de website en ik vind geen contact.
Ik volg filet-pur vis RSS feed en de titels zijn al geruime tijd gekaapt en dus krijg je bvb. bij deze post “LOWEST PRICES ON THE WEB… VISA… TRAMADOL” etc. Veelal medicijnen ipv je titels. Misschien toch eens naar kijken :)
Gewoon ter info.
Laat maar komen!
M’n excuses voor het ongemak, we maken er ons werk van.
lekker lekker!
Voorbije moederdag trouwens ook weer gescoord met de Bressekip, merci!
Pingback: Kort gegrilde kabeljauw & Esk Valley Vineyard Selection Verdelho - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food