Kalfszwezerik – stilton – kalfsjus

Voor de editie met als thema euh, … schrik niet ‘minderjarig’ (als je er over nadenkt gebruiken we heel wat minderjarige ingrediënten in onze keuken) gingen Rob, Krikke Lieven en ikzelf oa voor een stukje kalfszwezerik in een krokantje van stilton en een lekkere jus.IMG_0417

Ingrediënten voor de zwezeriken

+/- 400 g zwezeriken
zout
eiwit
panko
stilton
boter
Ingrediënten voor de jus
runderbotten
7 jeneverbessen
2 steranijs
1/2 el koffiebonen
salie (enkele blaadjes)
rozemarijn
laurier
1 wortel
1/2 groene selder
2 sjalotjes
kalfsfond
boter
cognac
porto

Start met het maken van een heerlijke jus. Bak de runderbotten aan in een grote pan en stoof verder aan met de groenten en specerijen. Flambeer met cognac en blus met wat porto. Voeg de kalfsfond toe en laat min 1 u trekken. Haal alle ingrediënten uit de jus en laat inkoken tot sausdikte. Mix op met een koud klontje boter. Zet opzij en houd warm.

Vul een pot met water en een snuifje zout en laat het water koken. Laat je vlees blancheren. Laat de zwezeriken 8 min koken en spoel ze dan af in koud water. Verwijder het vet en de vliesjes van de zwezeriken.
Meng de panko met kleine stukjes stilton kaas (niet overdrijven, heeft een sterke smaak) in een kommetje.
Dep de zwezeriken droog en snijd ze in kroketformaat. Haal ze even door het losgeklopte eiwit en vervolgens door de panco-mengeling zorg dat alles mooi bedekt is.
Verwarm de boter in een pan en bak er de zwezeriken een 5-tal minuten aan elke kant tot ze gaar zijn.
Haal uit de pan, serveer met wat bieslook en de heerlijke jus.

Foto: © Thomas Van de Water

 

Print Friendly

03. June 2015 by Thomas
Categories: hapjes, vlees | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *