Kipburger de Lux(e)

De eerste schooldag, is vaak een bittere pil. Dus verdienen onze kindjes een echte kidsmaaltijd, die als het even kan de ouders ook pleziert.
Morgen, speciaal voor Lux & Louis, ook al gaat de laatste nog niet naar school (de creche is ook niet niks) deze kipburger de luxe.

Goed voor 4 personen

600 g kippengehakt
2 lente-uitjes (fijngesnipperd)
80 g broodkruim
4 el verse peterselie
4 el appelmoes

4 mini-ciabatta’s
4 blaadjes ijsbergsla
1 grote rode ui
1 bakje tuinkers
4 el bearnaise
versgemalen peper
zout

Meng het gehakt met de lente-ui, broodkruim, verse peterselie en appelmoes. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Maak hiervan 4 burgers. Laat in een pan de boter goed heet worden. Bak de burgers bruin, zo’n 4 minuten aan elke kant. Snijd de ijsbergsla fijn. Snijd de broodjes open en besmeer de binnenkant met bearnaise. Leg op de onderste helft de gesneden sla. Leg daarop de kippenburgers rode ui en tuinkers. Klap de broodjes dicht.

Toen ik deze foto maakte moesten ze niet van de belegde broodjes weten, maar wat extra appelmoes ging er vlotjes in.

recept: NJAM!
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

31. August 2011 by Thomas
Categories: barbecue, gevogelte, hoofdgerecht, voor de kids | Tags: , , | 2 comments

Comments (2)

  1. Heel simpel en makkelijk te bereiden. Het is echt voor iedereen en ik zal dit zeker opnemen in mijn weekmenu. Beter dan kant en klaar uit de frituur!

  2. Super deLuxe burgertjes, ideaal voor een doordeweekse dag!

Leave a Reply

Required fields are marked *