Kippenvleugels met hoisinsaus en sesamzaad

IMG_0062_web

 

1,5 kg kippenvleugels
75 ml hoisinsaus
2 el vloeibare honing
2 tl sesamolie
60 ml tomatensaus
1,5 el sesamzaad
1 cm verse gember (geraspt)
3 teentjes knoflook ‘fijngehakt)
1,5 el sambal oelek

Doe voor de bereiding van de marinade, alle ingrediënten in een grote kom en meng goed door elkaar. Voeg de kippenvleugels toe en meng alles goed. Bedek de kom met plasticfolie en laat 12u marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de stukken kip in een enkele laag in een met bakpapier beklede braadslee. Bak de vleugeltjes gedurende 50 à 60 minuten. Draai ze halverwege om. En laat bakken tot de kip mooi bruin en kleverig is.

Recept: Basic China
Gemaakt door: Thomas

Print Friendly

11. February 2014 by Thomas
Categories: aziatisch, gevogelte, kookclub | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *