Koude komkommer yoghurtsoep met gerookte forel
2 komkommers
1 grote handvol verse munt
1 tl gedroogde munt
125 ml melk
500 ml (Griekse) yoghurt
3 tl citroensap
4 druppels tabasco
kruidenkaas met look & bieslook
250 ml kippenbouillon (afgekoeld)
gerookte forel
2 el bieslook (fijngeknipt)
Schil de komkommers, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje de zaadjes. Houd eenderde van de komkommers apart.
Doe de rest van de komkommers in een keukenmachine samen met de verse munt, gedroogde munt en melk, pureer 20 seconden. Voeg de yoghurt, de bouillon, de kruidenkaas, citroensap en tabasco toe en breng op smaak met zout en zwarte peper. Pureer de soep tot ze glad is. Schep in een kom en zet deze minstens 2 uur afgedekt in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken.
Snijd de apart gehouden komkommer in kleine blokjes. Schep de soep in kommen (of kleine espresso tasjes indien het als hapje moet dienen). Doe er een aantal stukjes gerookte forel in en garneer met de komkommerblokjes en het bieslook.
Let op: Deze soep moet binnen één dag worden gegeten en is niet geschikt om in te vriezen.
Recept: een folieke van Thomas & Sofie
Fotografie: © Thomas Van de Water