Krab met cider

krab met ciderGoed voor 4 personen.

1 middelgrote ui (geschild en fijngesnipperd)
2 el extra vierge olijfolie + wat extra’s voor de ramequins
1 kleine tomaat (ontveld en kleingesneden)
zout
mespunt cayennepeper
250 g heek, kabeljauw of andere witte vis zonder vel en graten
250 g gaar krabvlees
1,75 dl droge cider
2 el bladpeterselie (fijngehakt)
2 el broodkruim (paneermeel)
20 g boter (in kleine stukjes)

Fruit de ui in een grote koekenpan met de olie op laag vuur. Voeg de tomaat, zout en de cayennepeper toe en laat alles 8 minuten zachtjes pruttelen.
Leg de vis erin en bak hem 5 minuten of tot het visvlees begint te schilferen; keer hem eenmaal. Schilfer het visvlees, doe het samen met de krab, de cider en de peterselie in de pan. Roer voorzichtig en verhit alles nog één minuut. Vet vier ramequins in met olie en schep het krabmengsel erin. Bestrooi ze met broodkruim, verdeel de boter erover en laat de bakjes onder de grill lichtbruin worden.
Als je de ramequins tevoren vult, zet ze dan een !-tal minuten in een op 200°C voorverwarmde oven om ze warm te laten worden voordat je ze onder de grill zet.

Recept: De Smaken van Spanje, Claudia Roden
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

12. September 2015 by Thomas
Categories: mediterraans, vis & schaaldieren, voorgerecht | Tags: , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *