Lamskebab met courgette-tomatenpuree
Ouders met een uit de kluiten gewassen moestuin is een zaligheid. Elke week een paar courgettes, tomaatjes in alle vormen en kleuren, noem maar op. Dit is alvast een verrassend recept om die berg courgettes en tomaten weg te werken.
Goed voor 4 personen.
Ingrediënten voor de kebabs:
2 uien
80g bladpeterselie (gehakt)
750 g lamsgehakt
peper
zoutIngrediënten voor de puree:
500 g courgettes (in dikke plakken gesneden)
2 el extra vierge olijfolie
zout
peper
500g kerstomaatjes (gehalveerd)
6-tal tenen knoflook (in dunne plakjes gesneden)
bussel bladpeterselie en/of coriander (fijngehakt)
Rasp de uien, laat ze uitlekken en doe ze in een ruime mengkom. Voeg de gehakte peterselie en het lamsgehakt toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel in een 8-tal gelijke porties en kneed ze elk rond een spiesje of vorm er hamburgertjes van. Gril de spietjes of hamburgers gaar op een met olie ingesmeerde grillplaat.
Kook de courgettes gaar in licht gezouten water. Giet af en prak met een vork zacht. Laat indien nodig nog even uitlekken.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe er de lookschijfjes en tomaatjes in. Kruid met peper en zout. Voeg de courgettepuree toe van zodra de tomaatjes een beetje zachter zijn. Roer er nog één lepel extra vierge olijfolie, de peterselie en/of koriander door en serveer met de kebabs.
Foto: © Thomas Van de Water