Lamsvlees in ketjapsaus
Goed voor 4 personen.
4 el zonnebloemolie
2 uien (fijngesneden)
2 teentjes knoflook (geperst)
400 g lamsfilet (in blokjes)
100 ml ketjap manis
sap van 1 citroen
optioneel bouillon
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook zachtjes glazig. Voeg het vlees toe en en bak op iets hoger vuur bruin. Voeg de ketjap, citroen, peper en zout (naar smaak) erbij en laat alles 45 min. zachtjes sudderen. Ik heb er nog een glaasje bouillon aan toegevoegd, anders werd het wat droog vond ik. Serveer met rijst, wat komkommer of een lekker zure augurk.
Recept: Boekoe kita
Fotografie: © Thomas Van de Water
Pingback: Lamsvlees in ketjapsaus & Bonassia Merlot - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food