Linguini-pecorino-prei en pancetta
Goed voor 4 personen
2 eetlepels boter
60ml extra vergine olijfolie
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
125g pancetta, in blokjes gesneden
10 preien, in dunne ringen gesneden
250ml kokend water
500g fijne linguini
2 grote eierdooiers
snufje suiker
6 eetlepels pecorino
versgeraspt
Verwarm de boter en de olijfolie in een grote braadpan. Doe de ui en de knoflook erbij en fruit 3-4 min. tot ze lichtbruin zijn. Doe de blokjes pancetta erbij en bak ongeveer 5 min. tot ze knapperig zijn.
Doe de prei en het kokende water erbij en laat ongeveer 10 min. sudderen tot de prei heel gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de pasta.
Klop de dooiers met de suiker in een kommetje, als de pasta bijna gaar is. Doe dat in de pan met de prei en roer 1-2 min. op een middelhoog vuur.
Giet de pasta af en schep hem in een verwarmde schaal. Schep de saus erdoor en strooi de pecorino erover. Serveer warm.
recept: Spaghetti boek