Loempia’s met rundsvleesreepjes en heerlijke dip

Hier kan je me altijd met plezieren en het is de ideale manier om de restjes uit de koelkast weg te werken.
Mmmmh, restjesloempia’s met m’n favoriete aziatische dipsaus.

IMG_3036_web

Ingrediënten voor de loempia’s
1 wortel
200 g sojascheuten
8-tal blaadjes sla
1 bosje munt
250 g runderfilet
1 el zonnebloemolie
8 rijstvellen (diameter +/- 15 cm)
2 el sojasaus
2 el vissaus
1 busseltje bieslook
peper

Ingrediënten voor de dipsaus
3 el vissaus
3 el rijstwijnazijn
125 ml water
2 el suiker
2 tenen knoflook (fijngehakt)
1 rode chilipeper (fijngehakt)
2 el limoensap

Snijd de wortel in fijne reepjes. Was de sla en sojascheuten en dep droog. Pluk de muntblaadjes van de takjes. Snijd het vlees in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees 1 minuut aan.
Breng op smaak met de vissaus, sojasaus en peper. Doe het vlees in een kom en zet even opzij.
Vul een kom met heet water. Dompel elk rijstvel apart in het hete water en haal het er onmiddellijk weer uit. Leg het rijstvel op een natte handdoek om het kleven tegen te gaan. Leg dan wat wortel, sojascheuten, sla, muntblaadjes, bieslook en het geroerbakte rundvlees op een rijstblad.
Vouw eerst de onderzijde over de vulling. Vouw dan de twee zijkanten over de vulling. Rol alles op tot een rolletje.

Meng de vissaus, rijstwijnazijn, water en suiker in een pan  en verwarm op middelhoog vuur tot aan het kookpunt. Laat afkoelen. Voeg vlak voor het serveren de knoflook, chilipeper en limoensap toe.

Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

25. October 2014 by Thomas
Categories: aziatisch, vlees | Tags: , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *