Mosselen met pastis en venkel
Een overvloed aan venkelknollen in de tuin en een mosselseizoen dat op volle toeren draait. Hoog tijd dus voor een zomers potje mosselen met pastis en venkel.
2 kg mosselen
2 middelgrote venkelknollen (+ loof en eventueel bloempjes)
2 tenen knoflook (fijngesneden)
1/2 tl venkelzaad (geplet)
50 ml pastis
50 ml lichte room
olijfolie
peper
Maak de mosselen schoon. Was en snijd de venkel in dunne plakjes. Bewaar het loof en eventueel de bloempjes van de venkel voor de afwerking.
Stoof de venkel en de look even aan en blus met de pastis. Laat eventjes koken en voeg de venkelzaadjes en wat peper toe.
Schep er de mosselen bij en laat een achttal minuten garen. Schud nu en dan op.
Voeg de room toe en laat nog één minuutje pruttelen. Werk af met wat venkelloof en bloempjes.
Foto: © Thomas Van de Water