Mosselen met rode curry

2 kg mosselen
2 teentjes knoflook
4 lente-uitjes
1/2 bosje koriander
1 rode peper
400 ml gezeefde tomaten
1 el olijfolie
1 el rode currypasta
100 ml witte wijn
zout
peper

Maak de mosselen goed schoon. Pel en snipper de knoflook. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Houd de groene ringen apart. Hak de koriander grof. Snijd de rode peper fijn en ontdoe hem van de zaadlijsten.
Fruit de knoflook en de lente-ui in 1 el olijfolie. Voeg ook de rode peper toe. Roer de rode curry los met 2 el gezeefde tomaten. Bak deze +/- 1 minuut mee en doe er dan ook de rest van de tomatensaus bij. Zet de saus apart.
Verwarm een wok of een grote pan op hoog vuur. Doe er de mosselen en de wijn bij. Doe een deksel op de pan en bak de mosselen tot ze halfopen staan. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Voeg de saus toe, schud goed door en verwarm nog +/- 1 minuut.
Bestrooi de mosselen met de achtergehouden koriander en het groen van de lente-ui. Serveer met brood of frietjes.

Recept: Foodies, snelle recepten
Fotografie: ©Thomas Van de Water

Print Friendly

02. April 2011 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, snelle hap, vis & schaaldieren | Tags: , , | 1 comment

One Comment

  1. Pingback: Mosselen met rode curry & Esk Valley Vineyard Selection Pinot Gris - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food

Leave a Reply

Required fields are marked *