Mosselen met witte wijn, boter en peterselie
Goed voor 2 personen
2 kg mosselen
2 dl droge witte wijn
2 el fijngesneden sjalot
2 el fijngehakte peterselie
2 takjes fijngesneden bleekselderij
sap van 1/2 citroen
60 g boter
peper
Kook de mosselen met de selderij en flink wat peper in een grote pan tot de schelpen opengaan. Haal de mosselen meteen uit de pan en zeef het kookvocht.
Breng de witte wijn en sjalot aan de kook. Laat inkoken met twee derde. Voeg 2 dl mosselvocht toe en laat 2 min. zacht sudderen. Haal de mosselen uit de schelp. Klop de saus op met boter en werk af met peterselie en citroensap. Controleer de kruiding en leg de mosseltjes in de wijnsaus. Serveer in een kommetje met brood.
Recept: www.visinfo.be
Foto: © Thomas Van de Water
Het was een heerlijk gerechtje. ik die zo gewoon ben om mosselen natuur te eten was blij verrast met dit receptje. Thomas het was overheerlijk. moeke
geweldige foto!!! en het recept ga ik zeker eens proberen!