Mosselsoepje met een vleugje saffraan
Voor deze eerste editie in het nieuwe gezelschap namen Koen, Bart & Robin de voorgerechten voor hun rekening. Hier alvast hun soepje.
Goed voor 10 bordjes.
Ingrediënten
2 kg mosselen
3 sjalotten
boter
1 selder
tijm
laurier
witte wijn (scheut)
peper van de molen
2 l visfumet
2 wortelen
1 witte selder
1 wit van prei
tijm
saffraan
witte wijn (scheut)
peper van de molen
zout
room
Mosselen schoonmaken onder koud water.
Sjalotte en selder fijnsnijden en aanstoven in boter.
Blus met witte wijn.
Voeg de mosselen, tijm, laurier en peper toe.
Gaar de mosselen in 5-7 min.
Giet de mosselen af en bewaar het mosselvocht.
Snij de groenten in fijne brunoise.
Stoof lichtjes aan in boter.
Blus met de visfumet en witte wijn.
Laat 20 min koken.
Voeg (een deel) van het mosselvocht, room en saffraan toe.
Kruid met peper en zout.
Laat 5 min extra koken.
Serveer in een bord, voeg enkele mosselen en saffraan draadjes toe.