Nems met varkensvlees
Deze lekker krokante nems zijn ideaal om de restjes uit je koelkast weg te werken. De ene keer maken we ze met vermicelli en paddenstoeltjes, … dan weer met wat restjes sla en wortel. Je kan variëren tot in het oneindige.
Ingrediënten voor de vulling:
300 g varkensgehakt
4 el vissaus
1 el oestersaus
1 ui (grofgehakt)
2 wortels (grofgehakt)
sla
1/2 bosje bieslook (fijngehakt)
1/2 bosje verse munt (fijngehakt)
1/2 bosje verse koriander (fijngehakt)
2 eieren
2 tl peper
1 tl suikerdriehoekige rijstvellen
zonnebloemolie
Meng al de ingrediënten voor de vulling in een grote kom en kneed ze goed door elkaar.
Dompel de rijstvellen even in wat warm water en leg ze naast elkaar open op een vochtige theedoek.
Maak de nems steviger door dwars over het midden van elk rijstvel een half in het water geweekt rijstvel te leggen.
Schep de vulling op het rijstvel. Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol strak op zodat de vulling niet uit de nem kan lopen.
Verhit de zonnebloemolie in een pan of wok en bak er de nems gedurende een zestal minuten in gaar. Laat ze goed uitlekken op een stukje keukenpapier alvorens te serveren.
Foto: © Thomas Van de Water