Nigeriaanse garnalenkoekjes met peri-perisalsa

Elke maand stellen we met de kookclub een thema voorop. Vorige week was het tijd voor de Afrikaanse keuken. We doorkruisten het ganse continent, maar beginnen deden we in Nigeria met deze heerlijke garnalenkoekjes.

Garnaalkoekjes + dip

Ingrediënten voor de koekjes
600 g aardappel (geschild en fijngeraspt)
2 uien (geschild en fijngeraspt)
2 tl chilipasta
200 g grijze garnalen (gepeld + grof gehakt)
2 bussels koriander (fijngehakt)
1 bussel bladpeterselie (fijngehakt)
6 lente uitjes (fijngehakt)
peper
zout
zonnebloemolie

Ingrediënten voor de peri-perisalsa
4 rode pepers (ontdaan van zaden)
3 tenen knoflook
sap van 1 citroen
10 g gesmolten boter
1/2 tl zout
1/2 tl paprikapoeder
80 ml extra vierge olijfolie
3 rijpe tomaten (in stukjes gesneden)

Rasp de aardappels en de uien en laat even uitlekken. Meng de aardappel en ui met de koriander, bladpeterselie, lente ui, chilipasta en garnalen.  Breng op smaak met peper en zout. Maak kleine koekjes van het beslag. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de koekjes op een matig vuur aan beide zijden goudbruin. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Stamp de pepers en de look fijn in een vijzel. Doe dit mengsel in een mengkom en roer er de gesmolten boter en citroensap door. Voeg de specerijen en olijfolie toe en roer goed door. Voeg de tomatenblokjes toe en serveer als dip bij de garnaalkoekjes.

Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

14. October 2014 by Thomas
Categories: hapjes, vis & schaaldieren | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *