Oesters met dragonvinaigrette
De smaak van de oesters ging wat verloren, maar dit is een ideaal hapje om oesters te leren eten. Dit sausje kan je perfect een aantal weken in de koelkast bewaren en als dressing op een slaatje gebruiken.
1 rode ui
1 stengel citroengras
2,5 dl dragonazijn
2,5 dl olijfolie
50 g geraspte gember
2 el verse dragon (gehakt)
2 dl gembersiroop
Hak de ui en het citroengras in kleine stukjes en doe dit samen met de dragonazijn in een pannetje. Laat tot het kookpunt komen en vervolgens een tiental minuten trekken (net tegen het kookpunt houden).
Laat afkoelen en voeg de rest van de ingrediënten erbij (olijfolie, geraspte gember, dragon en gembersiroop).
Doe wat van de dressing op de oesters en leg ze even op de grill.
Recept: BBQ Bijbel
Foto: © Thomas Van de Water
09. August 2012 by Thomas
Categories: barbecue, hapjes, vis & schaaldieren |
Tags: dragon, gember, oester |
2 comments
Ik wil je hierbij graag laten weten dat ik je foodblog heb opgenomen in onze foodblog-feed verzameling: ChefinaBox.collected.info. Een realtime overzicht van alle artikelen van alle Nederlandse foodblogs plus een aantal van de leukste Engelstalige. Voor iedereen die net zo van Foodblogs houdt als wij!
Als je het een fijne pagina vindt zouden we het leuk vinden als je een linkje op je blog plaatst!
Groetjes en blijf bloggen!
Steven van Chef in a Box
Ziet er leuk uit. Groetjes, Thomas.