Oesters met Granny Smith
12 platte oesters
½ granny smith (brunoise)
1 blaadje gelatine
4 el halfvolle yoghurt
½ dl oestersap
½ dl water
1 th lepel visbouillon
4 blaadjes selder
1 druppels citroensap
enkele schijfjes chorizo
zalmeitjes
Leg de schijfjes chorizo tussen 2 bakpapieren in de oven tot ze krokant zijn.
Haal de oesters uit de schelp en vang het sap op. Kook het sap op met water, citroensap en visbouillon. Breng op smaak en voeg er het geweekte gelatineblaadje bij. Laat afkoelen en voeg er de yoghurt aan toe.
Leg een bodempje brunoise van de appel in de oesterschelpen. Schik de oesters boven op de brunoise. Overgiet met het yoghurtmengsel.
Overstrooi met nog wat brunoise en werk af met een blaadje selder, de krokantjes van chorizo en wat zalmeitjes.
Gemaakt door Geert Proot.