Open ravioli met krab
Hans, de nonkel van Sofie maakte onlangs dit heerlijke voorgerecht. Velen wachten vol ongeduld op het recept. Bij deze …
50 g krab per persoon
5 sjalotjes (fijn gesnipperd)
1 glas witte wijn
4 dl kreeftenfond, indien niet voorhanden kreeftsensoep Unox
1 potje saffraan
1 potje geconcentreerde tomatenpuree
4 dl room
cayennepeper
1 blokje visbouillon
lasagne blaadjes
mascarpone
verse basilicum
Gaar de sjalotjes tot ze glazig zijn, blus af met de witte wijn, en laat sudderen tot de wijngeur weg is. Voeg de kreeftenfond, saffraan, tomatenpuree en de room toe en breng op smaak met cayennepeper (niet overdrijven). Roer goed door elkaar, en laat gedurende een uur inkoken tot het een stevige saus is. Indien niet zout genoeg kan je altijd nog een beetje visbouillon toevoegen.
Doe de krab in de pan en roer er voorzichtig een deel van de saus door.
Kook een aantal lasagneblaadjes gaar.
Leg een lasagneblaadje op een bordje, schep er een lepel van het krabmengsel en 1 tl mascarpone op. Vouw het lasagneblaadje toe en plaats het bordje gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.
Garneer met een aantal blaadjes verse basilicum en serveer met wat stokbrood.
Laat het smaken!
Recept: Hans van Mileghem
Fotografie: © Thomas Van de Water
Pingback: Open ravioli met krab & Steiniger Grüner Veltliner Spiegel Reserve - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food