Paddenstoelen en Papillotte
Goed voor 4 pakketjes
500 g gemengde paddenstoelen
80 g hazelnoten (grof gehakt)
2 el vloeibaar bak-en braadvet
+/- 80 ml droge witte wijn
sap van 1/2 citroen
4 takjes verse tijm (enkel de blaadjes-fijngehakt)
4 takjes verse oregano (enkel de blaadjes-fijngehakt)
zout
peper
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje en snijd de grote exemplaren doormidden.
Meng de paddenstoelen, hazelnoot, citroensap, en verse kruiden in een kom.
Verdeel over vier vellen bakpapier. Maak pakketjes.
Verdeel de wijn en vetstof over de verschillende pakketjes en breng op smaak met peper en zout.
Knoop de pakketjes dicht en zet ze gedurende 25 minuten in de oven.
Serveer bij een heerlijk stukje vlees of vis.
Foto: © Thomas Van de Water