Papillote van rood fruit met kriekenbier
1 flesje kriekenbier (uit Zuid-West Vlaanderen)
120 g rietsuiker
200 g aardbeien
200 g kersen
200 g blauwe bessen
200 g frambozen
40 g boter
8 Antwerpse handjes
vanilleijs (optioneel)
Was het fruit en verdeel het over vier Q-bags. Strooi er de suiker over en overgiet met het kriekenbier. Doe er nog een klein klontje boter bij en sluit de Q-bags. Leg de Q-bag op de barbecue en laat een viertal minuten garen tot de boter gesmolten is en het het sap begint te pruttelen. Doe de Q-bag open aan tafel en werk af met wat verkruimelde Antwerpse handjes.
Voor de liefhebbers is een bolletje vanilleijs een leuk extraatje.
Recept: Dit recept van ons verscheen eerder in de nieuwsbrief van streekproduct.be.
Foto: © Thomas Van de Water
11. June 2015 by Thomas
Categories: barbecue, dessert, vegetarisch |
Tags: aardbeien, frambozen, vanille ijs |
Leave a comment