Pavlova
Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw, maar als de dochter jarig is, is er taart voor iedereen. Want zeg nu zelf, een verjaardagsfeest zonder taart, …
Ingrediënten voor de chocolademeringuebodem
50 g pure chocolade (70% cacao)
6 grote eiwitten
270 g kristalsuiker
3 el cacao
1 el maïzena
1 tl wittewijnazijnIngrediënten voor de vulling
4 dl slagroom
50 g gepelde pistachenoten
250 g frambozen
100 g bosbessen
Voor de chocolademeringuesbodems
Breek de chocolade in stukjes en smelt ze voorzichtig au bain-marie. Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Teken drie cirkels met een diameter van ongeveer 15 cm op bakpapier, zo ver mogelijk van elkaar af zonder te dicht bij de rand te komen. Keer het bakpapier om en leg het op een bakplaat.
Klop de eiwitten tot zacht schuim.Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot een stevige schuim. Je moet de kom op z’n kop kunnen houden zonder dat het schuim eruit glijdt.
Zeef de cacao en de maïzena erbij. Voeg de wijnazijn toe en klop alles luchtig door het schuim. Roer de gesmolten chocolade er in delen luchtig door zodat er strepen ontstaan.
Verdeel het beslag over de drie cirkels op het bakpapier. Denk eraan dat ze tijdens het bakken uitlopen. Zet de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur tot 120-125°C.
Bak de meringues in 1 uur en 15 minuten. De bodems moeten hard en knapperig zijn aan de rand, maar nog taai in het midden. Zet de oven uit en laat de bodems nog even in de warmte staan met het deurtje op een kier, tot de oven is afgekoeld.
Voor de vulling
Klop de slagroom tot hij hard begint te worden. Meng er wat van de frambozen onder voor de mooie roze kleur.
Hak de pistachenoten fijn.
Leg de eerste taartlaag op een taartschaal. Strijk er room over uit en leg er een aantal frambozen op. Herhaal dit met de tweede laag. Leg de derde taartlaag erop.
Versier de bovenkant met een laag room, frambozen, bosbessen en de gehakte pistachenoten.