Pei pah aap

Wees gerust het gaat hier niet om een exotisch stukje apenvlees maar om geroosterde eend in Pei Pahstijl.
IMG_3875_web

Goed voor 4 personen.

Eend van +/- 3 kg

Ingrediënten voor de marinade
2 dl azijn
3 el honing

Ingrediënten voor het kruidenmengsel
2 tenen knoflook (fijngehakt)
1 el vijfkruidenpoeder
1/4 tl gemberpoeder
snuf zout
1 el gele bonensaus
5 el suiker
1 tl sojasaus
1 tl rode chili

Spoel de eend af met heet water en wrijf ze in met het honing-azijnmengsel. Laat drie uur al hangend drogen.
Meng alle ingrediënten van het kruidenmengsel. Snij de buik van de eend open en wrijf de binnenkant in met het kruidenmengsel. Hou met een lepel de eend opengespalkt. Laat nog eens drie uur hangen. Rooster daarna de eend opengespalkt een half uur in de oven op 180°C en dan nog een kwartier op 250°C zodat de huid krokant wordt. Hak de eend in stukken en serveer.

Recept: KOOK ZE! VREEMD
Gemaakt door: Geert en Lieven.

Print Friendly

05. February 2014 by Thomas
Categories: aziatisch, gevogelte, hoofdgerecht, kookclub | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *