Peruviaanse Ceviche
Goed voor 4 personen (indien voorgerecht)
400 g zeebaars, tongschar of snapper (ontveld en zonder graten)
1 rode of gele paprika (ontdaan van zaden en fijngehakt)
2 lente-uitjes (in dunne plakjes)
sap van 3 citroenen
1 tl zeezout
1-2 verse rode Spaanse pepers (zonder zaadjes, fijngehakt)
8 takjes verse munt (alleen de blaadjes)
8 takjes verse koriander (enkel de blaadjes)
1 bakje mosterdkers
een paar plukjes venkel (alleen de blaadjes)
extra vierge olijfolie
zwarte peper uit de molen
Snijd de visfilet in blokjes van +/- 1 cm. Doe ze met de gehakte paprika’s en lente-uitjes in een kom, dek af en zet in de koelkast.Doe het citroensap, het zout en de Spaanse peper bij elkaar in een jampotje, schud flink door elkaar en zet dit mengsel ook even in de koelkast. Het lijkt misschien iets te zout, maar het grootste deel van de dressing wordt afgegoten.
Was de kruiden en de mosterdkers, maak ze droog en leg ze ook even in de koelkast.
Je kunt de ceviche klaarmaken vlak voordat je gasten aan tafel gaan. Het is belangrijk dat je de vis niet te lang laat marineren, het zuur in het citroensap moet de vis niet gaarmaken. Giet de citroendressing over het vismengsel en hussel meteen door elkaar. Laat ongeveer 2,5 min. trekken, terwijl je de borden klaarzet.
Gooi het grootste deel van het kruidenmengsel (inclusief de venkelblaadjes als je die gebruikt) met de vis in een kom en hussel ze snel door elkaar. Verdeel de ceviche over 4 borden en strooi er de rest van de kruiden over. Sprenkel er vanaf een behoorlijke hoogte wat extra vierge olijfolie van goede kwaliteit op, bestrooi de ceviche met wat zwarte peper en zet de borden op tafel.
Recept: Jamie’s Amerika
Fotografie: © Thomas Van de Water
Waar een krant, en bij uitbreiding magazine, al niet goed voor is…
Ik denk dat ik een nieuwe favo foodblog heb.
extra tip om er bij te serveren en zéér lekker: licht gezouten popcorn
Pingback: Peruviaanse Ceviche & Domaine du Tariquet Sauvignon Blanc - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food