Pijlinktvis met knoflook en peper

Ik geef jullie het recept mee zoals het in het boek staat, naar mijn smaak was het een pak te zout. Volgende keer laat ik het zout achterwegen of ik halveer de vissaus.

Goed voor 4 personen

500 g pijlinktvis (schoongemaakt)
2 el knoflook (gesnipperd)
1,5 el gehakte verse korianderwortel of -stelen
1 tl witte peperkorrels
1/2 tl zout
2 lenteuitjes (in stukjes van 3 cm)
3 el arachideolie
3 el vissaus
1,5 el limoensap

Leg de pijlinktvissen op een werkblad en snijd ze met de punt van een mes in beide richtingen in, zodat er een raster ontstaat.
Doe de knoflook, korianderwortel of -stelen, peperkorrels en zout in een vijzel of kruidenmolen en maak er pasta van.
Verhit de olie in een wok en bak hierin de pijlinktvissen tot ze wit zijn en omkrullen.
Voeg de pasta toe en bak de pijlinktvissen tot ze iets steviger zijn.
Voeg lente-uitjes en vissaus toe en bak alles nog 2 minuten. Draai het vuur uit en voeg het limoensap toe.

Recept: basic Thais
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

21. June 2011 by Thomas
Categories: aziatisch, hoofdgerecht, vis & schaaldieren | Tags: , , | 1 comment

One Comment

  1. Pingback: Pijlinktvis met knoflook en peper & Esk Valley Vineyard Selection Riesling - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food

Leave a Reply

Required fields are marked *