Pikante boter
Toen we het menu voor onze eerste filet-pur kookt editie aan het samenstellen waren botsten we op een probleempje. Er stond ‘chili con carne’ op het menu, maar de één eet z’n chili graag pikant, de andere wil mild. Krikke kwam met de oplossing. We maken een milde chili, voor klein en groot en zij die hem wat pikanter of gewoon HEET willen krijgen wat extra pittige boter op hun bord, even roeren en smullen maar.
2 el olijfolie
1,5 tl komijn
1 tl chilipoeder
1,5 tl gerookte paprika
1 tl tomatenketchup
1/2 tl Worchestershire sauce
125 g boter (op kamertemperatuur)
Verhit de olijfolie in een pan en bak er de komijn en het chilipoeder even in aan. Meng de olie samen met alle andere ingrediënten in een kom. En plaats in de koelkast.
De boter smaakt ook heerlijk op een stukje gebakken vlees. Ben je nog op zoek naar een goed chili con carne recept? Check dan zeker even volgende recepten: Chili Con Carne op z’n nonkel Hans en Chili con carne zoals Robin hem graag eet.
Foto: © Thomas Van de Water
03. September 2015 by Thomas
Categories: barbecue, vlees |
Tags: boter |
Leave a comment