Pittige chilisaus

Een meer dan pittig sausje, ideaal bij een stuk gegrild vlees maar ook bruikbaar als marinade. IMG_3099_web

2 uien (fijngesnipperd)
3 tenen knoflook (fijngesnipperd)
8 Spaanse rode pepers (ontdaan van zaden en fijngesneden)
6 stevige tomaten (in grove stukken gehakt)
3 zoete puntpaprika’s (ontdaan van zaden en zaadlijsten en fijgesneden)
2 tl chilivlokken
1,5 dl ciderazijn
1 el rietsuiker
2 dl appelsap
0,5 dl water
extra vierge olijfolie
peper
zout

Verhit een weinig olijfolie in een koekenpan. Bak de ui, pepers, paprika’s en look gedurende een tiental minuten op een laag vuur. Voeg de chilipeper toe en laat nog even meebakken.
Voeg de tomaat, ciderazijn, suiker, appelsap en water toe en laat gedurende 15 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de chilisaus afkoelen en draai glad  in een keukenmachine.

Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

03. September 2014 by Thomas
Categories: barbecue, saus | Tags: , , | 2 comments

Comments (2)

  1. Meer dan geweldig, probeer ik een van dezer uit.

  2. Awel, dat ziet er een goeie uit… ga ik eens proberen.

Leave a Reply

Required fields are marked *