Pizza meets Tandoori
Een tijdje geleden zat ik in de ‘MUST EAT -boekjes‘ te bladeren op zoek naar iets nieuws, toen m’n oog viel op ‘Dolce Delhi’. Een klein, no nonsens eethuisje, dicht bij huis en betaalbaar, zo heb ik het graag, m’n nieuwsgierigheid was geprikkeld. Later, tijdens een filet-pur onderonsje bleek dat er een aantal fans van het eerste uur aanwezig waren, Hans, Geert & Lieven waren vol lof.
Tijd voor actie, het plan: kinderen naar de grootouders, lekker gaan eten en afsluiten met een filmpje. Het hapje was meteen een schot in de roos, een mini Indisch omelet, de trend was gezet. Op aanraden van Lieven gingen we voor een mix van gefrituurde hapjes als voorgerecht, zeer lekker, of laat ik het zo stellen, ik was maar net op tijd om een kiekje te maken van de laatste stukjes. Als hoofdgerecht gingen we voor Garlic Tikka Masala ( zachte stukken kip met ajuin en look, geroosterd in Tandoori) en Chicken Vindaloo (kip met een saus van gember, tomaat en citroen) oftewel nummer 41 en 49 geserveerd met rijst en traditioneel gebakken naan brood.
Afsluiten met dessert of koffie lukte ons niet, we moesten de film nog halen. Eens aangekomen in de bioscoop bleek de zaal reeds uitverkocht, tja, dan maar een koffietje in Mechelen en de late film met risico op een dutje van 9€. Als bij wonder haalde ik het einde van de film en bovenal hebben we er weer een leuk eetadresje bij. Volgende keer gaan we met de kinderen, zij gek op pizza en de ouders fan van de tandoori-kaart, of hoe Dolce Delhi de culinaire verlangens van klein en groot weet te verzoenen.