Pulled Pork
Soms smaakt een gerecht daags nadien nog beter. Wel, zo ook deze pulled pork. Heerlijk die leftovers.
Goed voor 6 personen
1 el extra vierge olijfolie
1 kg uitgebeende varkensschouder (zonder zwoerd)
zeezout
zwarte peper
250 ml passata (tomatensaus)
250 ml runderbouillon
250 ml water
250 ml bruine rum
60 ml witte wijnazijn
60 ml honing
4 tenen knoflook
2 tl pimentón
1 tl gedroogde chilivlokken (of meer naar smaak)
Verwarm de oven voor op 180°C
Verwarm de olie in een grote ovenvaste pot met dikke bodem op hoog vuur.
Bestrooi het vlees met zout en peper en bak 5 minuten aan elke kant tot het mooi bruin is.
Voeg alle ingrediënten toe, roer goed om en breng zachtjes aan de kook.
Doe een goed sluitend deksel op de pan en zet 1 uur en 30 minuten in de oven.
Keer het vlees en zet het met het deksel op de pan, nog 1 uur en 30 minuten in de oven of tot het gaar is.
Schep het vlees uit de saus en leg het op een snijplank.
Trek het met 2 vorken uiteen in draadjes.
Doe het vlees terug in de saus en dien op.
Serveer met een heerlijke koolsalade en wat bruin brood.
Recept: gebaseerd op Donna Hay’s Smokey Pulled Pork uit – Basics to Brilliance
Ziet er heerlijk uit! Toevallig was de varkenschouder bij onze plaatselijke Aldi in de uitverkoop dus gaan we deze zeker uitproberen van t weekend! :D