Quiche met courgette, tomaat en geitenkaas
Voor een quiche voor 4 tot 6 personen.
2 courgettes (in schijfjes)
2 tomaten (in dunne plakjes)
1 el kappertjes
een handvol verse kruiden zoals peterselie en munt
1 teentje knoflook (geperst)
1 el olijfolie
150 g verse geitenkaas (verbrokkeld)
peper
zout
5 eieren
150 ml room
150 ml melk
bladerdeeg bodem
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie samen met de knoflook in een grote pan. Voeg de courgettes toe wanneer de knoflook begint te bakken. Zet het vuur na maximum 1 minuut bakken uit. Voeg de tomaten en de kruiden toe en meng. Doe de groentenmengeling in een met laderdeeg beklede taartvorm.
Verdeel de geitenkaas over de taart.
Kluts de eieren en kruid met peper en zout. Voeg room en melk toe en meng alles. Giet dit room-eimengsel erover en plaats de taart 30 à 35 minuten in de oven.
Recept: Veerle Deforce van Patiron
Fotografie: © Thomas Van de Water