Quiche met sjalot, paddenstoelen & worst
Goed voor 4 personen
500 g sjalotjes (gehalveerd)
3 el olijfolie
200 g kastanjechampignons (in plakjes)
250 g gekruide worst (chipolataworst)
klein bosje verse bladpeterselie (fijngesneden)
klein bosje verse bieslook (fijngesneden)
3 grote scharreleieren
3 el crème fraîche
1 pakje bladerdeeg (reeds uitgerold)
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de halve sjalotten over een braadslede, besprenkel ze met de helft van de olijfolie en rooster ze 30 min. tot ze gaar en goudbruin zijn. Verhit intussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin de paddenstoelen in 2 min. bruin. Voeg de plakjes worst toe en bak ze 1 min. mee. Neem de pan van het vuur, roer er de helft van de kruiden en wat peper en zout door en laat dit enigszins afkoelen.
Roer in een kom de eieren, crème fraîche en de rest van de kruiden door elkaar.
Rol het deeg uit in een taartvorm, voorzien van bakpapier. Prik met een vork een aantal gaatjes in het deeg en zet het al een aantal minuutjes in een voorverwarmde oven (200°c). Haal de bakvorm uit de oven en laat even afkoelen. Schep het worstmengsel in de taartbodem. Schenk het eiermengsel erover en verdeel de geroosterde sjalotten erover. Bak de taart nog 20-25 min., of tot de vulling net gestold is. Laat nog 5 min. rusten en serveer.
Recept: Delicious
Fotografie: © Thomas Van de Water
Pingback: Quiche met sjalot, paddenstoelen & worst & La di Motte Pinot Grigio Piave - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food