Rundsvlees met koriander-peper korst
Super, dat gevoel na een geslaagd project met gans het team nog wat napraten aan de toog. Als er dan nog een lekkerbek tussenzit ben ik al helemaal in m’n element. Zo kreeg ik een aantal weken geleden dit heerlijk gerechtje van Katty. Zalig lekker en klaar in geen tijd.
Goed voor 4 personen
stuk rundsvlees +/- 750g ongeveer 3 cm dik
sesamolie
koriander bolletjes (+/- 1 potje)
4 pepermengeling
grof zeezout
gemengde sla met rucola
soyasaus
chilipepers (niet de heetste en ontdaan van zaadjes)
koriander
gember
Rundsvlees inwrijven met een beetje sesamolie.
Korianderbolletjes (pakweg een vol kruidenbokaaltje), 4 kleuren peper en grof zout fijnstampen in de vijzel (geen poeder van maken, maar toch fijn genoeg) en hier het rundsvlees mee bedekken zodat er een kruidenkorst gevormd wordt. Snijd de chili en gember in heel fijne staafjes snijden. Koriander fijnsnijden. Een pan heel erg heet laten worden en beetje sesamolie indoen. Daarin het vlees kort aanschroeien aan beide zijden en even laten rusten. Op een bord de gemengde sla schikken. Vlees in dunne plakjes snijden (max 0,5cm) en hierover losjes schikken. Strooi daarover de kruiden (chili, gember en koriander). Werk af met sesamolie en soyasaus.
Recept: Katty Houtmeyers
Foto: © Thomas Van de Water