Salade met bloedworst
Je kent het wel, de dag na de barbecue is er vaak nog wel wat bloedworst of pens over. Dit is een smakelijke manier om deze overschotjes weg te werken.
gemengde sla
paar takjes kervel
paar takjes dragon
paar takjes bladpeterselie
10 stengels bieslook
een aantal kerstomaatjes (in partjes)
100 ml extra vierge olijfolie
1 kleine rode ui (fijngesneden)
200 ml witte wijn (riesling)
een paar druppels citroensap
Was de sla, tomaatjes en de kruiden in ruim water en zwier ze goed droog.
Pluk de blaadjes van de kervel, dragon en bladpeterselie en snijd de bieslook in stukjes. Verdeel de sla, tomaat en de kruiden in een kom.
Snijd de worst in dikke plakken en bak langs weerszijden even aan.
Verhit 1 lepel olijfolie in een steelpan en fruit de rode ui een paar minuten op matig vuur. Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook. Laat de wijn inkoken tot er nog maar een paar eetlepels van over zijn. Neem de pan van het vuur, schenk de rest van de olie erbij en voeg een klein beetje citroensap naar smaak toe. De dressing moet friszuur zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de salade en de bloedworst over de borden en overgiet met wat dressing. Serveer met een lekker stukje brood.
Fotografie: © Thomas Van de Water
17. August 2011 by Thomas
Categories: barbecue, hoofdgerecht, salades, vlees |
Tags: bloedworst, sla, witte wijn |
3 comments
Nog wat gekarameliseerde appeltjes en ik kom eten!
Beste,
Graag wilden we u uitnodigen voor een exclusief event gericht naar Belgische foodblogs. Op welk email-adres kunnen we jullie het beste bereiken?
mvg
UPR
Goed idee!