Salade met gepocheerde kip

Bereidingstijd: 45 min. Goed voor 4 personen

90 g koriander
4 lente-uitjes, 2heel, 2 grof gehakt
1 eetlepel zeezout
2 kipfilets zonder vel
2 tot 3 geroosterde paprika’s, de zaadjes
en het velletje verwijderd, het vruchtvlees
in repen gesneden.
4 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel balsamicoazijn
1 komkommer, geschild en in blokjes gesneden
gestoomde couscous

Breng de grote pan water met een paar takjes koriander, de hele lente-uitjes
en het zout aan de kook.  Leg de kipfilets in het kokende water , leg een deksel
op de pan en draai het vuur uit.  Laat de kipfilets zo 40 min staan.

Hussel de reepjes paprika, olie, azijn en paprikapoeder in een kom door elkaar
en voeg royaal zout en zwarte peper uit de molen toe.  Pluk de blaadjes
van de takjes koriander en doe er een handvol van in de kom, samen met de
komkommer en de gehakte lente-uitjes.

Schep de kipfilets uit de pan en snijd ze dwars op de draad in hun plakjes.
Hussel de warme plakjes kip door de paprikasalade. Geef er gestoomde couscous
bij.

Recept: Marie claire

Print Friendly

23. February 2010 by Sander
Categories: gevogelte, hoofdgerecht, vlees | Tags: , | 1 comment

One Comment

  1. dit ga ik zeker eens proberen. moeke

Leave a Reply

Required fields are marked *