Salade van rode ui met sardientjes
Zij die me een beetje kennen weten het, ik ben gek van vis in blik. Sardientjes, makreel, … in tomaten- of mosterdsaus, met wat peper en citroensap of gewoon puur natuur, je kan er me steeds met plezieren. Toen ik aan m’n kookboek begon te schrijven was het duidelijk dat er zeker één zo’n vis in blik gerechtje in moest. Deze zomerse rode ui salade (een klassieker in Ecuador) vormt de perfecte combinatie. Rocio, nog eens een dikke merci voor het receptje!
Goed voor 4 personen.
2 rode uien
sap van 4 limoenen
3 el wittewijnazijn
1 tl fleur de sel
2 blikjes sardines (natuur)
Snijd de uien in fijne ringen.
Meng het limoensap en de azijn.
Doe de uiringen in een kom en overgiet ze met de dressing.
Bestrooi met de fleur de sel en zet een paar uurtjes weg in de koelkast.
Serveer samen met de sardientjes.
Met een stevige snede brood is dit een heerlijk lunchgerecht.
Recept: Diabeet Receptenboek Thomas Van de Water
Foto: © Thomas Van de Water