Salade van watermeloen met feta en munt
Deze heerlijk frisse salade komt uit het boek Easy Iceland van de prettig gestoorde Dagny Ros. De foto hieronder spreekt boekdelen, als een kookboek er ten huize ‘Van de Water’ na 10 minuten zo uitziet heeft ie geen uitgebreide recensie nodig. Dit is m’n ding, frisse, eigentijdse en zeer haalbare recepten. That’s the way I like it!
Wil je meer van haar kookkunsten zien en uitproberen, schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief van Vlam-Streekproducten en ontvang gedurende de maanden juli en augustus elke week een heerlijk recept van haar hand!
1 rode ui
2 handenvol verse (limoen)muntblaadjes
30 g geroosterde pompoenzaadjes
+/- 1 kg watermeloen
Het sap van 1/2 citroen
2 el frambozenazijn
150 g fetablokjes
2 el olijfolie.
zout en peper
Snijd de rode ui in dunne ringetjes.
Snijd de muntblaadjes grof.
Rooster de pompoenzaadjes in een droge hete pan.
Verwijder de schil van de meloen en snijd in blokjes.
Meng de blokjes meloen met de rode ui en munt. Giet er het citroensap, frambozenazijn en olijfolie over en leg op een serveerschaal.
Bestrooi met de kaasblokjes en krokante pompoenzaadjes.
Recept: Easy Iceland
Foto’s: © Thomas Van de Water