San Pellegrino Cookingcup Part I

Dat het getal 13 niet gegeerd is onder de Italiaanse bevolking konden we al ervaren op onze vlucht, waar na rijnummer 12 dadelijk werd overgegaan naar 14. Toch doet deze 13de editie van de San Pellegrino cookingcup zich alle eer aan. We hebben mogen proeven van dit luxueuze event waarbij de jonge chefs & the Italian lifestyle centraal staan; de kunst van het dineren, het samenzijn, de passie voor het zeilen.
IMG_3255_web
De plaats waar dit alles zich afspeelt is het mooie Venetië, waar we na onze vlucht meteen onze zonnebril boven halen en genieten met het haar in de wind van de boottocht richting ons Hotel.IMG_3382_web
De voor ons gereserveerde Hilton Molino Stacky wordt het centrale punt van het event. Deze oude maalderij dat omgetoverd is tot een 5 sterren hotel is indrukwekkend bij aankomst. Jij hebt haast een GPS nodig om je hier een weg te banen naar je kamer.combi_02_web
Bij avondval start het gebeuren en worden we begeleid naar een zaal waar we plaatsnemen en degusteren van het San Pellegrino water & zijn frisdranken ondersteund door de nodige uitleg van onze gastheer.
Aranciata Rossa, frisdrank op basis van bloedappelsienen valt in de smaak en is vanaf heden beschikbaar in de Belgische supermarkten.
Let the show begin! De met 160 man gevulde zaal wordt getrakteerd op een kleine performance waarbij elke jonge chef om de beurt op een opzwepend nummer de zaal binnenloopt met de vlag van hun respectievelijk land.IMG_0208_web
Hier krijgen we onze eerste indruk van Yannick van Aeken, die vlot zoals hij is het podium opwandelt en zelfzeker overkomt. De jonge Belgische chef heeft zijn strepen al verdiend als sous-chef in het wereldbekende NOMA restaurant. Vandaag runt hij het NEDE restaurant in Dublin samen met zijn partner.
In de toekomst start hij een nieuw restaurant in België, locatie & concept blijven voorlopig nog geheim.
Na de voorstelling werden we vriendelijk verzorcht de zaal te verlaten en ons te begeven naar de receptie in de tuin van het Fortuny museum naast het hotel. De tuin werd exclusief geopend voor dit event. Snel probeer ik nog enkele foto’s te nemen van de nog niet aangeraakte hapjes.
IMG_0040_webWe betreden terug de zaal en we zien dat alle chefs volop hun gerechten aan het dresseren zijn. De opzet is dat de genodigden van de 10 gerechtjes proeven en nadien hun stem uitbrengen. Wij gingen even polsen bij Yannick die in een ontspannen sfeer zijn gerecht aan het presenteren was. Gebrande ajuin, kersen, zeewier, yoghurt en rundsbouillon die hij op een speelse manier dresseert. Elke chef neemt zijn tijd en vertelt bij het afhalen van een gerecht de keuze van de ingrediënten en hoe dit alles bereid werd.IMG_3281_webWe zien hoogstaande gerechtjes waarvan we onder de indruk zijn van smaak en combinaties. Onze stemmen tellen voor de people’s choice award. Hiernaast neemt een 8 koppige culinaire jury wie naar huis mag met de titel van The Young chef of the year 2013.combi_03_web
combi_04_web
Deze eerste avond was alvast het mekka voor foodies waar je ongestoord foto’s kon nemen van je gerecht en waar iedere gast dezelfde passie deelt van lekker eten en genieten. Wordt vervolgd …

Verslag en fotografie: Peter Serruys (de man die wel een gaatje kon vrijmaken in z’n agenda)

Print Friendly

20. June 2013 by Thomas
Categories: restaurants, reviews / recensies | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *