Sashimi met soja en wasabi
Goed voor 10 porties
Ingrediënten basis
1 el wasabipasta
1 el verse koriander (fijngehakt)
1 el bieslook (fijngehakt)
1 el geroosterd sesamzaad
350 g heel verse tonijnIngrediënten saus
1 klein stukje verse gember, fijngehakt
1 dl sojasaus
1 dl water
½ dl Hong Kong-woksaus
2 lente-uitjes, fijngesneden
de geraspte schil (zeste) en het sap van één limoen
1 vel nori
Meng de wasabi, bieslook, koreander en sesam en bestrijk de vis met het mengsel. Snijd hem in dunne plakjes. Meng de gember met de sojasaus, het water, de woksaus, de lente-uitjes, de zeste en de limoensaus. Rooster het norivel en scheur het in tien stukjes. Leg de vis op een koud bord en garneer met de nori en de saus.
Recept: ‘Tapas de wereld rond‘ van Christer Elfving
Fotografie: © Thomas Van de Water