Sint-Jakobsvruchten met gestoofde bladgroenten, erwtjes en kruidenboter
Met een aperitiefje in de hand samen rond een lekker warme barbecue wat staan keuvelen, de ideale start van een heerlijke feestavond.
Bij deze alvast één van de smaakmakers.
Goed voor 4 personen.
50 g boter
2 sjalotten (fijngehakt)
1 hart van een kleine kropsla (fijngehakt)
100 g waterkers
2 el fijngesneden munt
100 g erwtjes
1 tl topjes van citroentijm (fijngehakt) + extra voor de afwerking
4 verse Sint Jakobsvruchten
1 el olijfolieIngrediënten voor de kruidenboter
150 g verse hoeveboter
sap en zeste van 1 limoen
2 tenen knoflook (geperst)
1 sjalot (fijngesneden)
100 g fijngesneden groene kruiden (bieslook, salie, peterselie, munt, …)
zeezout
peper
Verwarm de boter en voeg er de sjalotten bij. Even later mogen ook de kropsla, waterkers, munt, erwtjes en citroentijm erbij. Laat even sudderen en kruid met peper en zout.
Leg de schelpen ondertussen in ijskoud water. Haal ze er na vijf minuten uit. Dep ze droog en wrijf ze in met wat olijfolie. Kruid met zout en peper en bewaar ze in de koelkast tot gebruik. Was ook de schelpen af, want daarin wordt de bereiding op de grill afgewerkt.
Maak de kruidenboter door alle ingrediënten in de keukenrobot te mengen.
Stook de kooltjes onder de grill goed heet. Vet de rooster wat in en bak hierop de Sint-Jakobsvruchten kort aan. Vul de holle schelpen met de groenten en leg er de Sint-Jakobsvruchten en een eetlepel kruidenboter op. Sluit met de platte schelpjes en leg ze (5 min. voor het serveren) op de rooster. De boter mag gerust bruisen en lichtjes kleuren. Leg er nog wat citroentijm op en serveer met een stukje brood.
Recept: Felix Alen
26. December 2015 by Thomas
Categories: barbecue, hapjes, vis & schaaldieren |
Tags: boter, coquilles, erwten |
Leave a comment