Sint-jakobsvruchten met zwarte pens

Dit voorgerechtje stond bij m’n schoonouders op het menu met Kerst. En het heeft gesmaakt! IMG_4426_web
Goed voor 4 personen

12 sint-jakobsvruchten
2 zwarte pensen
250 g cantharellen
1 sjalot
300 ml room
toastbrood
300 ml visfond
100 ml droge, witte wijn
2 steranijs
boter
olijfolie
peper
zout
sausbinder

Snipper het sjalotje fijn. Fruit het aan, met de steranijs, in een klontje boter. Voeg de visfond en de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat nog enkele minuten sudderen, kruid met peper en zout, en zeef.
Steek rondjes uit het toastbrood. Rooster ze in een grillpan of in de broodrooster.
Dep de sintjakobsvruchten droog met keukenpapier. Snij de zwarte pens in plakjes van 1 cm (je
hebt 12 gelijke plakjes nodig). Borstel de paddenstoelen schoon.
Bak de sint-jakobsvruchten en de zwarte pens in wat boter en olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak de cantharellen apart en kruid ook met peper en zout.
Bind de saus. Verdeel de sint-jakobsvruchten, de zwarte pens en de toastjes over de borden. Werk af met de saus, de cantharellen en een takje groen.

Recept: www.libelle-lekker.be

Print Friendly

08. January 2016 by Thomas
Categories: vis & schaaldieren, vlees, voorgerecht | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *