Slasoep
Zomer! Schitterend! Misschien één klein probleempje, hoe verwerk je de massa sla uit je moestuin? Een eenvoudige slasoep kan reeds een oplossing bieden.
2 kroppen sla
1 ui (fijn gesnipperd)
1 teentje knoflook (zeer fijn gesnipperd)
1 klont boter
5 el bloem
1 l kippenbouillon
zout
peper
1 pakje boursin (optioneel)
Was de sla, en scheur de bladeren in stukjes. Smelt de boter in een soeppan, voeg de ui en knoflook toe en stoof aan. Bestrooi met de bloem en meng lichtjes. Voeg beetje bij beetje 1 l kippenbouillon toe. Laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de sla toe en laat 15 à 20 minuten zachtjes doorkoken. Mix alles goed met de staafmixer. Breng op smaak met peper & zout.
Indien gewenst, voeg je de boursin toe en roer je hem langzaam door de soep.
Fotografie: © Thomas Van de Water