Snoekbaars met Gandaham, zwarte olijven en een sausje van witbier
6 plakken Gandaham
1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
1 aubergine
1 venkelknol
4 el olijfolie
1 el zwarte olijven
1 ui
1 flesje witbier
400 g snoekbaars
4 el room
versgemalen peper en zout
citroensap
40 g champignons
1 el kappertjes
4 ontpitte tomaten
4 takjes kervel
Laat 4 plakken Gandaham 1 uur drogen in een voorverwarmde oven van 120°C.
Snijd de paprika, venkel en aubergine in een fijne brunoise en laat ze 20 minuten stoven in de olijfolie.
Voeg de gehakte olijven en 2 plakken fijngesneden ham toe, houd het warm.
Snijd de ui fijn en stoof hem glazig in een beetje olijfolie. Blus met het witbier en leg de snoekbaars erin.Kruid met peper en zout en laat de vis in 8 minuten zachtjes gaarstomen. Haal de vis eruit en houd hem warm.
Laat de jus tot 1/3 inkoken, voeg de room toe, laat weer tot de helft inkoken en werk de saus op met een klontje boter. Voeg peper, zout en enkele druppels citroen naar smaak toe.
Schik de groenten midden op een voorverwarmd bord en plaat de vis er bovenop.
Werk de saus af met de fijngesneden tomaat en kervel. Nappeer de saus rond de vis en garneer het geheel met een plak gedroogde Gandaham.
Gemaakt door: Hans en Rudy.
Foto: © Thomas Van de Water