Spaghetti a la Felice
‘De happy Cooker, de heetste gerechten van Felice’, moet één van m’n eerste kookboeken geweest zijn. In dit kookboek gaf wijlen Dree Steemans z’n favoriete recepten en smakelijke weetjes mee aan de lezers. Dit eenvoudige gerechtje stond regelmatig op tafel in onze studententijd, pure nostalgie.
500 g spaghetti
250 g gerookt spek
400 g erwtjes
1 pot mascarpone
Breng de erwtjes aan de kook, giet af als ze gaar zijn en hou warm.
Kook de pasta. Snij het spek in kleine stukjes en bak ze lekker krokant. Als het spek een mooi korstje heeft, doe je de mascarpone bij in de pan. Roer zachtjes tot je een mooie gladde saus hebt. Voeg er de erwtjes aan toe en serveer met de pasta. Smakelijk.
Recept: De happy Cooker, de heetste gerechten van Felice
Fotografie: © Thomas Van de Water
Da ziet er wel goe uit, da zou mij nog lukken om te maken :-)